Mainos

Componenta siirtänyt romun hinnan nousua tuotteisiinsa

Componentan mukaan romun keskihinta oli alkuvuoden aikana lähes 50 prosenttia viime vuotta korkeampi.

Valimo- ja konepajayhtiö Componentan tammi-kesäkuun voitto rahoituserien jälkeen oli 15,8 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin vastaava tulos oli vain 0,5 miljoonaa euroa, mutta tämän vuoden tuloksessa on myyntivoittoja ja muita kertaeriä.

Itse bisneksestä voittoa syntyi ilman kertaeriä 6,8 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin vastaavasti laskettu liikevoitto oli 4,7 miljoonaa euroa.

Liikevaihtoa kertyi 65 prosenttia edellisvuotta enemmän eli 154 miljoonaa euroa, mutta osa kasvusta tuli hollantilaisen De Globen hankinnasta.

Componentan alkuvuotta on leimannut romun hinnan poikkeuksellisen jyrkkä kallistuminen. Se on yhtiön pääraaka-aine. Yhtiö kertoi siirtäneensä siitä aiheutuneita lisäkustannuksia tuotteisiinsa maaliskuusta alkaen. Yhtiön mukaan romun keskihinta oli alkuvuoden aikana lähes 50 prosenttia korkeampi kuin viime vuoden keskihinta.

Componenta arvioi tulevaa kehitystä varsin varovaisesti, vaikka kuorma-auton osien kysyntä on jatkanut vahvistumistaan. Myös työkoneisiin menee osia aikaisempaa enemmän. Pientä parannusta nähdään myös energia- ja voimansiirtoteollisuuden hankinnoissa. Yhtiö pelaa arvioissaan kuitenkin varman päälle ja muistuttaa riskejä olevan edelleen.

Myös meneillään olevan neljänneksen tuloksen ennakoidaan olevan viimevuotista parempi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.