Mainos

Compaq hyväksyi fuusion Hewlett-Packardin kanssa

Compaqin osakkeenomistajat ovat hyväksyneet fuusion Hewlett-Packardin kanssa. HP:n äänestystuloksen varmistamista joudutaan odottamaan vielä viikkoja.

Tietokoneyhtiö Compaq kertoi myöhään eilen Suomen aikaa, että yhtiön osakkeenomistajat ovat hyväksyneet fuusion Hewlett-Packardin kanssa. Jo ennakkoon oli arvioitu, että Compaqin omistajat hyväksyvät fuusion.

Äänestyksestä odotettiin rauhallisempaa kuin HP:ssa, koska Compaqin osakkeenomistajien keskuudessa ei ole samanlaista järjestäytynyttä oppositiota kuin HP:ssa.

HP:n omistajat näyttivät hyväksyneen fuusion omalta osaltaan jo tiistaina, mutta lopullisen äänestystuloksen selviäminen vie ainakin kaksi viikkoa. Syynä on mittava tarkistuslaskenta, jossa selvitetään, ettei noin 900 000 osakkeenomistajaa ole käyttänyt äänioikeuttaan useampaan kuin yhteen kertaan.

Toteutuessaan Hewlett-Packardin ja Compaqin fuusio merkitsisi sitä, että nykyisin maailman johtava tietokoneyhtiö IBM saa vakavan kilpailijan. Yhdistyneiden HP:n ja Compaqin liikevaihto kohoaisi 80 miljardiin dollariin, mikä tekisi siitä alallaan maailman suurimman. Yhtiö kykenisi tarjoamaan asiakkailleen koko kirjon tietokonealan tuotteita PC:koneista printtereihin ja suuriin palvelimiin.

Viime vuonna kumpikin yhtiö supisti henkilökuntaansa tuhansilla työntekijöillä ja molempien liikevaihto supistui.

HP ja Compaq ilmoittivat yhdistymisaikeestaan viime syyskuun alussa. Sen jälkeen HP:n osakkeen hinta on vajonnut 19 prosenttia ja Compaqin 10 prosenttia. Samaan aikaan IBM:n kurssi on ollut nousussa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.