Coloradon kirkkosurmien takana sama ampuja

Mies oli muutama vuosi sitten erotettu lähetystyöntekijöitä kouluttavasta yhteisöstä, jonne miehen ensimmäinen isku kohdistui.

Yhdysvalloissa Coloradon osavaltiossa eilen sattuneiden kahden ampumavälikohtauksen takana on sama tekijä.

Poliisin mukaan on erittäin todennäköistä, että molemmat uskonnollisiin kohteisiin tehdyt iskut toteutti 24-vuotias denveriläinen mies. Tekojen motiivi on kuitenkin yhä hämärän peitossa.

Mies oli muutama vuosi sitten erotettu lähetystyöntekijöitä kouluttavasta yhteisöstä, jonne hänen ensimmäinen iskunsa kohdistui. Mies ampui koulutuskeskuksessa kaksi nuorta lähetystyöntekijää ja haavoitti lisäksi kahta.

Ampujan toinen isku oli suunnattu evankeliseen New Life -kirkkoon. Mies ehti surmata teini-ikäiset sisarukset kirkon pihalle ennen kuin sai itse surmansa kirkon vartijan luodeista.

Poliisin mukaan tekijä oli raskaasti aseistautunut. Hänen hallustaan löytyi kaksi käsiasetta, rynnäkkökivääri, savukranaatteja sekä reppu, jonka sisällä oli noin tuhat patruunaa.

Miehen hallussa New Life -kirkon edustalla ollut käsiase täsmää hylsyjen kanssa, jotka löytyivät lähetystyöntekijöiden koulutuskeskuksesta ensimmäisen Coloradon ampumavälikohtauksen jälkeen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös: (10.12.2007)

Lue myös:

    Uusimmat