Mainos

Coca-Cola kiistää terveysuhkan

Coca-Cola kiistää julkaisemassaan raportissa, että yhtiön pullotteet olisivat aiheuttaneet sairastapauksia. Coca-Colan teettämät analyysit tukevat yhtiön väitettä, että viime viikolla Belgiasta ja Ranskasta palautetuista virvoitusjuomista ei ole voinut aiheutua myrkytysoireita.

Viime viikon lopulla kävi ilmi, että ainakin 80 ihmistä on saanut Ranskassa myrkytysoireita paikallisen tehtaan Coca-Cola-pullotteista. Aiemmin tölkkicolaa on vedetty pois Belgiasta, Hollannista ja Luxembourgista. Myös useat suomalaiset laivayhtiöt vetivät torstaina pois myynnistä muun muassa ranskalaisen purkki-Coca-Colan. Hollantilainen tutkija Robert Kroes Utrechtin yliopistosta analysoi Pariisista, Belgiasta ja Philadelphiasta tulleet näytteet. Kroesin mukaan rikkiyhdisteiden ja desinfiointiaineen määrät olivat niin vähäisiä, että niistä ei ole voinut aiheutua sairastumisia.

Pullotetuista juomista löytyneet rikkiyhdistemäärät olivat vain 5-17 miljoonasosaa. Kroesin mukaan vasta yli tuhatkertaiset määrät voisivat aiheuttaa väitetyn kaltaisia oireita. Belgian terveysministeriö kertoi maanantaina jatkavansa neuvotteluja Coca-Colan kanssa, mutta ei suostunut kommentoimaan, milloin joillekin Coca-Colan juomille asetettu myyntikielto mahdollisesti kumotaan.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.