Mainos

Coca-Cola-juomia pois laivoilta

Silja Line vetää pois vielä tänään Saksan ja Viron laivoiltaan myynnissä olevan hollantilaisen ja ranskalaisen purkki-Coca-Colan. Myös Viking Line ja Tallink ovat poistamassa Coca-Cola-tölkkejä laivoiltaan.

Silja Linen viestintäjohtajan Seija-Riitta Laakson mukaan kyseessä on varotoimenpide, kun on käynyt ilmi, että Ranskassa 80 ihmistä on saanut myrkytysoireita paikallisen tehtaan Coca-Cola -pullotteista. Vasa Queen- ja Finnjet-laivoilla on ollut myynnissä virolaisen maahantuojan välittämää ranskalaista ja hollantilaista purkitettua Coca-Colaa.

Silja Linen muilla laivoilla, kuten Ruotsin laivoilla näiden maiden tuottamaa Coca-Colaa ei ole. Silja Linen muu Coca-Cola-tuonti on tapahtunut ainoastaan Ruotsista.
Laakson mukaan Silja Line teki päätöksensä heti, kun heille torstaina iltapäivällä kävi ilmi, että Ranskassa 80 ihmistä oli saanut myrkytysoireita juotuaan dunqerquelaisen pullottamon Coca-Colaa.

Ranska veti jo aiemmin torstaina 50 miljoonaa tölkkiä pois markkinoilta. Oireita saaneet ihmiset asuvat pääosin Pas de Calais'n maakunnan alueella, jossa myös pullotustehdas sijaitsee. Vielä ei tiedetä, mistä myrkytysoireet tarkalleen johtuivat.

Aiemmin tölkki-colaa on vedetty pois Belgiasta, Hollannista ja Luxembourgista, kun belgialaisesta Coca-Colasta löytyi huonolaatuista hiilidioksidia ja desinfiointiainetta.

Siljan laivoilla ei myrkytystapauksia

Laakson mukaan Finnjetillä ja Vasa Queenillä ei ole ilmaantunut mitään Coca-Colaan viittaavia myrkytysoireita.
-Korostan, että haluamme vain varmistaa, ettei se jatkossakaan tule olemaan mahdollista. Jos joku on tuntenut pahaa oloa näillä laivoilla, se on varmasti johtunut muusta kuin Coca-Colasta, Laakso mainitsee.

Myöskään Myrkytystietokeskuksen erikoislääkäri Kalle Hoppu ei viime päivinä työssään ole törmännyt epäilyksiin cocisoireista.

Viking Line ja Tallink poistavat Coca-Cola-tölkit

Myös Viking Line poistaa yhdellä laivallaan myynnissä olleen ranskalaisen Coca-Colan. Tiedottaja Johanna Boijer-Svahnström kertoo, että ranskalaista cokista on myyty vain Cinderella-aluksella.
-Muilla kuudella laivallamme myynnissä on ollut ruotsalaista Coca-Colaa.

-Cinderellankin cokis oli saanut viime viikolla virallisen hyväksymisen, mutta nyt juoma haluttiin kuitenkin turvallisuussyiden takia vaihtaa Ruotsissa valmistettuun Coca-Colaan, sanoo Boijer-Svahnström.

Niin ikään Tallink Finland Oy ilmoitti tänään vetävänsä välittömästi ranskalaiset ja englantilaiset Coca-Cola-tölkit pois kaikilta laivoiltaan. Kyseessä on varustamoiden varotoimenpide, koska Ranskassa 80 ihmistä oli saanut myrkytysoireita paikallisen tehtaan Coca-Cola -pullotteista.

-Meillä myytävä tölkkicola on valmistettu Ranskassa ja Englannissa, mutta vedämme varmuuden vuoksi kaikki tölkit pois. Selvitämme huomenna, mistä hankimme korvaavat tuotteet, kertoi Tallink Finland Oy:n palvelujohtaja Vilho Tuomainen.
Tuomaisen mukaan myöskään Tallinkin laivoilla ei ole havaittu mitään, mikä viittaisi samanlaisiin myrkytyksiin, kuin mitä on ilmennyt Ranskassa ja aikaisemmin Belgiassa.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.