Cobain pelkäsi luovuuden katoavan – lääkitsi vatsakipuja heroiinilla

Nirvana-laulajana ikoniseen asemaan nousseesta Kurt Cobainista kertova dokumenttielokuva paljastaa miehen kärsineen paljon vatsakivuista. Lääkkeeksi löytyivät huumeet.

Vuonna 1994 itsemurhan tehneestä Nirvana-legenda Kurt Cobainista kertova ensimmäinen virallinen dokumenttielokuva nähdään erikoisnäytöksinä valkokankailla tällä viikolla.

Torstaina ja sunnuntaina valkokankailla ympäri Suomea nähtävä Kurt Cobain: Montage of Heck -dokumentti esittelee joitakin uusia puolia Nirvana-laulajasta.

Cobain kärsi vatsakivuista, joiden hän arvioi olleen yksi osa luovuuttaan. Miehen läheiset kertovat dokumentissa laulajan pelänneen luovuutensa kärsivän, jos hän tervehtyy.

– Hän pursui luovuutta. Kurtin oli pakko luoda koko ajan jotakin, Nirvanassa bassoa soittanut Krist Novoselic kertoo.

Kohtalokkaat lääkkeet

Cobainin 1980-lopun ja 1990-luvun alun tyttöystävä Tracy Marander kertoo elokuvassa miehen olleen täynnä vihaa.

– Hän vihasi vanhempiaan. Hän vihasi myös nöyryytetyksi tulemista ja lääkitsi vatsakipujaan lopulta heroiinilla, Marander muistelee.

Dokumentissa tuodaan esiin myös Cobainin vaikea suhde yhtäkkiseen menestykseen.

– Ei minulla ole mitään sanottavaa medialle. Kaikki, mitä haluan sanoa, on musiikissa, Cobain kommentoi arkistohaastattelussa.

Kurt Cobain ja Courtney Love halusivat Loven mukaan perustaa perheen. Hole-yhtyeessä laulanut nainen käytti heroiinia vielä raskaana ollessaan.

Dokumentissa nousee esiin suuri ristiriita: Cobain vaikuttaa arkistovideoklipeissä vilpittömän onnelliselta leikkiessään tyttärensä kanssa, mutta samaan aikaan mies kärsi pahasta huumeriippuvuudesta.

Courtney Love muistelee olleensa lähellä pettää miestään.

– Niin olisi voinut käydä, muttei kuitenkaan käynyt. Miten Kurt reagoi asiaan? Hän veti Roomassa yliannostuksen rauhoittavia lääkkeitä ja joutui koomaan.

Kuukausi sairaalasta päästyään Cobain teki itsemurhan.

Katso Kurt Cobain: Montage of Heck -dokumentin traileri alla. Lisätietoa dokumentin teatterinäytöksistä löytyy täältä.

Lue myös:

    Uusimmat