Mainos

CNN: Voiko Fergusonin ampujapoliisi palata töihin?

Yhdysvaltalaisen uutiskanava CNN:n tietojen mukaan Fergusonissa nuoren miehen ampunut poliisi Darren Wilson on eroamassa työstään. Hänen kerrotaan sanoneen, että hän haluaa vähentää julkisia paineita ja suojella kollegojaan poliisiasemalla.

CNN:n lakiasiantuntija Mark O'Mara sanoo, että periaatteessa Wilson voisi palata töihinsä, mutta käytännössä se olisi vaikeaa.

– Olisi tunteetonta häneltä mennä takaisin Fergusoniin. En usko että hän voi mennä lain palvelukseen enää missään, koska hän kantaa koko ikänsä leimaa "poliisina, joka ampui mustan pojan", sanoo O'Mara.

CNN:n toinen lakiasiantuntija Paul Callan sanoo, että Wilson saisi tukea poliisien ammattiliitolta, jos hän haluaisi palata töihin.

– Hänellä on oikeuksia, eikä häntä voi erottaa vain siksi, että hän on epäsuosittu. Täytyisi osoittaa, että hän on rikkonut virkamiehen oikeuksiaan tai rikkonut työsopimustaan vastaan. Jos näin ei ole, hän olisi lain edessä vahvoilla jatkamaan työssään, sanoo Callan.

– Mutta jos minä olisin Fergusonin kaupunginjohtaja, haluaisin hänet pois poliisivoimista.  Kansalaiset eivät luottaisi häneen ja hän saattaisi joutua hyökkäyksen kohteeksi kaduilla. Hänen poliisina jatkaminen toisi vaikeuksia. Hänet varmastikin halutaan pois töistä. Ehkä hänet yritetään ostaa rahalla ulos, sanoo Callan.

Fergusonin poliisi tutkii yhä sisäisesti sitä, mitä elokuun 9. päivänä tapahtui. Yhdysvaltain oikeuslaitos puolestaan tutkii tapausta myös kansalaisoikeuksien rikkomisen näkökulmasta. Toinen jutuista on, rikkoiko valkoinen poliisi Wilson, mustan pojan kansalaisoikeuksia. Toinen oikeuslaitoksen yhä tutkima asia on millainen on Fergusonin poliisiaseman tilasto kaiken kaikkiaan vähemmistöjen kohteluun liittyen.

O'Mara ennustaa Wilsonille vaikeita aikoja.

- Hän on nyt mustan väestön täydellisen vihan kohteena huolimatta siitä mitä oikeus asiasta sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.