Mainos

CNN: Venäläiskanava maksoi Trumpin entiselle neuvonantajalle yli 30000 dollaria puheesta

Venäläinen tv-kanava RT maksoi presidentti Donald Trumpin entiselle neuvonantajalle Michael Flynnille yli 33750 dollaria eli yli 31000 euroa puheesta, kertoo hallituksen toimia valvova komitea CNN:n mukaan. 

Komitean mukaan Flynn piti puheen Moskovassa joulukuussa 2015. 

Flynn erosi helmikuussa kansallisen turvallisuuden neuvonantajan tehtävästä, koska oli valehdellut yhteyksistään Venäjään. 

Yhdysvaltain tiedusteluyhteisö on arvioinut, että tv-kanava RT on Venäjän hallituksen propagandaväline. Arvio sisältyy tiedusteluviranomaisten raporttiin, jonka mukaan Venäjä oli sekaantunut Yhdysvaltain presidentinvaalikampanjointiin. 

Flynn on jo aiemmin myöntänyt saaneensa maksun puheestaan. Hän on kuitenkin väittänyt, että rahat tulivat hänen amerikkalaisyhtiöltään. 

New York Timesin mukaan valvontakomitean torstaina julkistamasta kirjeestä selviää, että Flynn sai vuonna 2015 kaikkiaan yli 65000 dollaria yhtiöiltä, joilla on yhteyksiä Venäjään. RT-kanavan lisäksi rahaa tuli lahjusskandaaliin liitetyltä rahtilentoyhtiöltä sekä verkkoturvallisuusyhtiöltä, jolla uskotaan olevan yhteyksiä Venäjän tiedustelupalveluun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.