Mainos

CNN:n tähtireportteri puolustaa rehellisiä tarinoita

Yksi maailman tunnetuimmista toimittajista, CNN:n tähtireportteri Christiane Amanpour sanoo MTV3 Uutisten erikoishaastattelussa olevansa huolissaan siviilien kohtalosta Syyriassa.

Maailman monet kriisipesäkkeet kolunnutta Amanpouria huolestuttaa se, että media ei saa suoraa ensikäden tietoa Syyriasta, koska toimittajia ei päästetä maahan.

Nyt suuri osa Syyrian tapahtumien uutisoinnista perustuu sosiaalisen median kautta tulevaan tietoon.

- Niin käy usein: maailman johtajat eivät pidä siitä, mitä heistä on kirjoitettu, mutta toisaalta he eivät myöskään puhu medialle. Journalismin tie on kuitenkin kaksisuuntainen. Jotta toimittajat saisivat kokonaiskuvan, tarvitaan siihen kaikkien osapuolten yhteistyötä, Amanpour sanoo.

Amanpour kertoo haastatelleensa vuosia sitten Syyrian presidenttiä Basar al-Assadia. Jos Assad suostuisi hänen haastateltavakseen nyt, Amanpour tivaisi muun muassa millaisena presidentti näkee Syyrian tulevaisuuden.

- Kysyisin Assadilta uskooko hän todella, että vielä on aikaa neuvotteluihin opposition kanssa. Mitä Syyrian tulevaisuus näyttäisi? Uskooko hän todella - kuten hän sanoo - että koko oppositio on terroristeja?

- Olen aina myös huolissani siviileistä - miksi he näyttävät olevan hallituksen sotatoimien kohteena.

Reportterikonkari pitää tärkeänä sitä, että toimittaja etsii aina totuutta ja raportoi siitä puolueettomasti. Mutta toimittaja voi hänen mukaansa raportoida myös havainnoistaan ja johtopäätöksistään .

- En ole tunteisiin vetoavan journalismin puolestapuhuja. Olen kuitenkin intohimoisten journalistien kannattaja. Sellaisten toimittajien, joiden kutsumus on olla maailman silminä ja korvina kentällä ja kertoa totuus - rehellinen tarina - silloin, kun sellaisen löytää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.