Mainos

CNN: Mies kateissa merellä 66 päivää – selvisi

CNN:n mukaan tammikuussa kalastamaan lähtenyt ja merihätään joutunut yhdysvaltalainen selviytyi 66 päivää ennen pelastumistaan. Mies söi henkensä pitimiksi raakaa kalaa ja joi sadevettä.

Louis Jordanin purjevene kellahti ympäri alun perin, kun hän pyrki pääsemään paremmille kalavesille Golfvirran tuntumaan. Hänen olkapäänsä murtui ja veneen masto katkesi rytäkässä, mutta vene pysyi pinnalla.

– Kaikki, mitä omistin rikkoutui: kaikki elektoniikka ja GPS-laitteeni, Louis Jordan kertoo.

Loukkaantuneella olkapäällä hän ei kyennyt korjaamaan mastoa vaan joutui odottamaan ja ajelehtimaan merellä, kunnes olkapää parani.

Selviytyäkseen hengissä 37-vuotias Jordan säännösteli ensin ruokaansa ja veden juontiaan, mutta muonan huvettua hänen oli pakko keksiä muuta.

– Yritin kerätä sadevettä, mutta merivettä päätyi vesivarantooni joka kerta, kun aallot tyrskyivät veneeseen, Jordan kertoo.

Sää ei suosinut Jordanin painajaismaiseksi kuvailemaa vedenkeräystä.

– Viimein olosuhteet olivat oikeat ja sain vajaan satalitraisen vesitankkini täytettyä.

Ruoka oli toinen ongelma, koska kaloja oli hankala narrata avomerellä ilman kunnon kalastusvälineitä. Jordan havaitsi kuitenkin, että hänen pyykkinsä vetivät kaloja puoleensa.

Hän huuhteli vaatteitaan merivedessä veneensä perässä ja niiden seasta hän sai poimittua kaloja haaviinsa.

Louis Jordanin isä Frank Jordan kertoi, että oli olut huolissaan pojastaan, mutta tiesi, että tämän vene oli vahva, kuten hänen poikansakin.

– Hänellä on hyvä kunto niin fyysisesti kuin henkisestikin, isä kertoi

Olkapään parannuttua Louis Jordan kyhäsi maston ja purjeen veneeseensä, mutta ei pystynyt juurikaan ohjaamaan venettä virtauksia vastaan.

– Siinä kesti niin kauan ja vene liikkui niin hitaasti, Jordan kuvaa etenemistä.

Ennen pelastumistaan Jordan kertoi veneen pyörähtäneen ympäri vielä kahdesti.

Viimein viime viikon torstaina Houston Express-alus havaitsi miehen ajelehtimassa Atlantilla reilun 300 kilometrin päässä Pohjois-Carolinan rannikolta.

Mies poimittiin mereltä ja torstai-iltana Jordan pystyi kävelemään omin jaloin pelastushelikopterilta hoidettavaksi Norfolkissa Virginiassa sijaitsevaan sairaalaan. 

CNN:n juttu aiheesta täällä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.