Mainos

CNN: Irakin parlamentissa kuolemaan tuomittu terroristi

Jamal Jafaar Mohammed valittiin parlamenttiin vuoden 2005 vaaleissa, kertoo CNN. Hänen asemansa estää mahdolliset syytetoimet.

Irakin parlamentissa on kansanedustajana kuolemaan tuomittu terroristi, kertoi uutiskanava CNN tänään. Tieto perustuu Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun raporttiin.

CNN:n mukaan kansanedustaja Jamal Jafaar Mohammed on tuomittu kuolemanrangaistukseen osallisuudesta Yhdysvaltain ja Ranskan lähetystöjen pommittamiseen Kuwaitissa vuonna 1983. Iskuissa kuoli viisi ihmistä ja lähes sata haavoittui.

Kuwaitilainen tuomioistuin langetti tuomion vuonna 1984 karkuteillä olleelle syytetylle. Häntä epäillään myös kuwaitilaisen lentokoneen kaappaamisesta vuonna 1984 ja kuwaitilaisen prinssin salamurhayrityksestä.

Kansanedustajalla on syytesuoja

Yhdysvaltain tiedustelun mukaan Jamal Jafaar Mohammed tukee shiiakapinallisia ja lisäksi hän toimii Iranin agenttina sekä tukee Iranin vaikutusvallan vahvistamista Irakissa. Yhdysvaltain tiedustelupalvelu on lähestynyt Irakin hallitusta tietojensa kanssa ja pyytänyt yhteistyötä.

CNN:n mukaan Jamal Jafaar Mohammed valittiin parlamenttiin vuoden 2005 vaaleissa. Hänen asemansa estää mahdolliset syytetoimet.

Irakin pääministeri Nuri al-Maliki on vakuuttanut amerikkalaisille, että jos he saavat lisää tietoja syytteistä, niin parlamentti voi kumota parlamentaarisen koskemattomuuden.

- Me emme halua parlamentin olevan suojapaikka lainsuojattomille ja etsintäkuulutetuille, Al-Maliki lupasi CNN:n haastattelussa. - En usko, että parlamentti hyväksyy hänenlaisiaan jäsenikseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.