Cloetta Fazer-kiista ratkesi Fazerin eduksi

Käräjäoikeuden päätös on kuitenkin ristiriidassa ruotsalaisen välimiesoikeuden viime kuussa antaman, samaa asiaa käsitelleen päätöksen kanssa.

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt ruotsalaissäätiön leipomo- ja cateringyhtiö Karl Fazeria vastaan esittämän vaatimuksen Cloetta Fazerin omistuksesta.

Taustalla on Karl Fazerin ja Hjalmar Svenfeltin säätiön pitkäaikainen kiista määräysvallasta makeisyhtiö Cloettassa. Säätiö vaati, että sen tulisi olla Malfors Promotorin kautta Cloettan suurin yksittäinen osakkeenomistaja. Käräjäoikeus hylkäsi vaatimuksen Fazerin eduksi.

Konserninjohtaja Berndt Brunow toteaa yhtiön tiedotteessa, että päätös vastasi Fazerin odotuksia.

Käräjäoikeuden päätös on ristiriidassa ruotsalaisen välimiesoikeuden viime kuussa antaman, samaa asiaa käsitelleen päätöksen kanssa. Välimiesoikeus määräsi tuolloin Karl Fazerin vähentämään omistustaan Cloettassa. Aiemmin tässä kuussa Karl Fazer kertoi jättäneensä moitekanteen ruotsalaiseen Svean hovioikeuteen välimiesoikeuden päätöksestä.

Fazer on Cloettan suurin omistaja 29,7 prosentin omistusosuudella yhtiön osakepääomasta. Sen omistamien osakkeiden äänivalta on 42,2 prosenttia. Fazeria lähellä oleva sijoitusyhtiö Cacavan omistaa Cloettan osakepääomasta 28,4 prosenttia ja äänivallasta 10,4 prosenttia.

Malfors Promotor puolestaan omistaa 39,6 prosenttia Cloettan äänistä ja 20,5 prosenttia sen osakepääomasta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat