Mainos

Clintonista McCainin mainoksen tähti

Bill Clinton (Kuva: EPA/RAMIN TALAIE)

Kamppailu paikasta Valkoisessa talossa jatkuu televisio-ohjelmien mainoskatkoilla. Republikaanien John McCain ei ole epäröinyt hyökätä demokraattien Barack Obaman kimppuun mainoksella, jonka päätähti onYhdysvaltain viimeisin demokraattipresidentti, Bill Clinton.

McCain käyttää mainoksessaan Clintonin viime viikolla ABC-tv-yhtiölle antamaa haastattelua. Siinä Clinton puhui Yhdysvaltain talouskriisin syistä ja totesi, että demokraattien olisi todennäköisesti pitänyt tehdä enemmän yhteistyötä republikaanien kanssa kongressissa. –Ja minun olisi presidenttinä pitänyt asettaa rajoja ja olla tiukempi suhteessa rahalaitoksiin, Clinton jatkoi.

McCainin mainoksessa muistutetaan kuinka McCain vaati kaksi vuotta sitten tarkempia rajoituksia nyt kaatuneille Fannie Mae ja Freddie Mac -luottovakuuttajille. Sen jälkeen ääni mainoksessa jatkaa: - Kupla puhkesi ja nyt veronmaksajilla on käsissään miljardilasku. Bill Clinton tietää ketkä ovat vastuussa.

Mainoksessa ei käytetä Clintonin jatkokommentteja, joissa hän korostaa yhteistyön merkitystä. –Nyt ei ole aika syytellä. Myöhemmin on mahdollisuus selvittää kenen syytä tämä kriisi oli ja mitä virheitä tehtiin.

Demokraatit käärmeissään Clintonille

Osa demokraattivaikuttajista suhtautui Clintonin antamaan haastatteluun nuivasti jo ennen kuin McCain keksi käyttää sitä vaaliaseena. Heidän mielestään vuosien 1993-2001 presidentti kehui McCainia tarpeettoman avoimesti.

Clinton puolusti McCainin toivetta siirtää ensimmäistä ehdokkaiden välistä väittelyä talouskriisin selvittelyn ajaksi. Hänen mielestään Arizonan senaattori oli myös ottanut puolueessaan johtavan roolin kamppailussa ilmastonmuutosta vastaan.

Clinton ilmaisi tukensa Obamalle demokraattien puoluekokouksessa elokuussa. Epäilevät tuomaat uumoilevat kuitenkin hänen toivovan McCainin voittoa, jotta vaimo Hillary Clintonille avautuisi mahdollisuus tavoitella presidenttiyttä vuonna 2012.

(MTV3-CNN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.