Mainos

Clintonin seksisyyttäjä joutuu oikeuden eteen

Yhdysvaltain vetoomustuomioistuin tutkii, onko erikoissyyttäjä Kenneth Starr vuotanut lehdistölle salassa pidettäviä tietoja.

Tuomioistuimen mukaan sillä on syytä epäillä, että Starr olisi vuotanut tiedotusvälineille presidentti Bill Clintonin ja Monica Lewinskyn suhdetta koskevasta oikeudenkäynnistä. Bill Clintonin edustajien mukaan tietovuodot ovat jatkuneet koko tutkimusten ajan.

Myös Clintonin asianajajat pyysivät lupaa saada kuulustella Starria vetoomustuomioistuimessa. Pyyntöön ei kuitenkaan suostuttu.

Starrin on kyettävä todistamaan epäilyt vuodoista vääriksi tai muutoin häntä uhkaa syyte oikeuden halventamisesta. Starr kiisti vuotaneensa salaisia tietoja tiedotusvälineille oikeudenkäynnistä. Starr sanoi tulevansa mielellään oikeuteen kuultavaksi, jotta häneen kohdistuneet syytökset saadaan kumottua.

Viimeksi Lewinsky oli valamiehistön kuulusteluissa toissapäivänä. Tästäkin salaisesta oikeudenkäynnistä on runsaasti juttuja tiedotusvälineissä. Tv-kavana CNN:n mukaan Lewinsky sanoi valamiehistölle, että hän on rakastellut Clintonin kanssa ainakin 12 kertaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.