Mainos

Clintonin neuvonantajat kriisikokouksessa

Yhdysvaltain presidentti Bill Clintonin ulkopoliittiset neuvonantajat tyytyvät vielä toistaiseksi tarkkailemaan Kosovon tilannetta, mutta he ovat "syvästi huolissaan" uusimmista väkivaltaisuuksista.

-Tarkkailemme, näkyykö mitään viitteitä siitä, että presidentti (Slobodan) Milosevic olisi valmis vetämään joukkonsa pois, korkea-arvoinen virkailijalähde kertoi uutistoimisto AFP:lle neuvonantajaryhmän kaksituntisen kokouksen jälkeen tänään.

Virkailija sanoi, että tällaisia merkkejä ei ollut havaittavissa, vaan näyttäisi pikemminkin siltä, että Milosevic jatkaa valmistautumista suurimittaiseen iskuun Kosovon albaaneja vastaan. Lauantaina kokoontuneeseen neuvonantajaryhmään kuuluivat ulkoministeri Madeleine Albright, presidentin turvallisuuspolittinen neuvonantaja Sandy Berger, kenraali Henry Shelton, puolustusministeri William Cohen ja CIA:n johtaja George Tenent.

Kokous järjestettiin sen jälkeen, kun serbien hyökkäys useisiin Kosovon keskiosan kyliin pakotti tuhannet ihmiset lähtemään kodeistaan. Serbit hyökkäsivät kyliin Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin tarkkailijoiden lähdettyä Kosovosta eilen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.