Mainos

Clintonin henkivartijoiden on todistettava oikeudessa

Yhdysvaltain korkein oikeus määräsi tänään, että presidentti Bill Clintonin henkivartijoiden täytyy todistaa Monica Lewinskyyn liittyvässä jutussa. Henkivartijat joutuvat kertomaan oikeudelle tiedoistaan presidentin ja Valkoisessa talossa harjoittelijana työskennelleen Lewinskyn mahdollisesta suhteesta.

Yhdysvaltain korkeimman oikeuden puheenjohtajan William Rehnquistin mukaan Clintonin hallinnon edustajat eivät ole pystyneet tarpeeksi hyvin osoittamaan, että henkivartijoiden todistuksista koituisi "korvaamatonta haittaa".
Rehnquist siis vahvisti yhdysvaltalaisen vetoomustuomioistuimen torstaina tekemän päätöksen, jonka mukaan presidentti Clintonin henkivartijoiden on kerrottava tiedoistaan oikeudelle. Korkeinta oikeutta yksinään edustanut puheenjohtaja antoi päätöksensä vain muutamaa minuuttia ennen kuin henkivartijoille asetettu aikaraja saapua oikeuteen ehti mennä umpeen. Henkivartijat on määrätty todistamaan suljettujen ovien takana pidettävään istuntoon, jossa päätetään, nostetaanko syytettä vai ei.

Clintonin hallinto on katsonut, että todistamisen vaatiminen presidenttiä suojelevilta miehiltä ja naisilta vaarantaa presidentin luottamuksen henkivartijoihinsa. Erityissyyttäjä Kenneth Starr on kutsunut turvallisuusmiesten päällikön ja kuusi muuta henkivartijaa syytteen nostamisesta päättävän niin sanotun suuren valamiehistön eteen. Erityissyyttäjä Starr tutkii, syyllistyivätkö Clinton ja Lewinsky väärään valaan kiistäessään suhteensa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.