Mainos

Clintoneilla miljoonien lakimiesvelat

Yhdysvaltain presidentillä Bill Clintonilla ja hänen vaimollaan Hillary Clintonilla on yhä niskoillaan melkoiset lakimieslaskut. Clintoneiden lakivelat ovat noin 4,3 miljoonaa dollaria ,26 miljoonaa markkaa, ja lahjoitukset lakirahoja keräävään rahastoon ovat selvästi vähenemässä. Viime vuoden alkupuolella rahaa virtasi vielä 2,4 miljoonaa dollaria, mutta vuoden toisella vuosipuoliskolla rahaa kertyi vain 800000 taalaa.

Rahavirta on supistunut luultavasti sen vuoksi, että Clintonin asemaa horjuttaneesta seksiskandaalista on jo kulunut jonkin verran aikaa. Lakirahastoa hoitava Anthony Essaye sanoo, että rahankeräysponnisteluja jatketaan.

-Me pyydämme edelleen amerikkalaisilta lahjoituksia rahastoon ja toivomme, että presidentti ja maan ensimmäinen nainen voivat jättää Valkoisen talon lähes veloista vapaana, huolehtii Essaye. Kaikkiaan Clintoneiden lakisotkuista on kertynyt 10,7 miljoonan dollarin, yli 64 miljoonan markan, lasku ja asioita hoitaneille lakimiehille on pulitettu toistaiseksi noin 6,4 miljoonaa dollaria.

Clintonit ovat olleet vaikeuksissa lain kanssa lähes koko Valkoisessa talossa olonsa ajan: heidän osuttaan ns. Whitewater-rahoitusvyyhtiin on tutkittu ja presidentin seksisotkut alkoivat siitä, kun Paula Jones syytti Clintonia seksuaalisesta ahdistelusta. Clintoneilla olisi periaatteessa mahdollisuus pyytää korvauksia lakikuluista valtiolta, mutta heidän ei uskota hakevan korvauksia, sillä valtaosa sotkuista syntyi Bill Clintonin valehdeltua suhteestaan Monica Lewinskyyn.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.