Mainos

Clinton: Yhdysvallat jatkaa nykyistä linjaansa

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton vakuuttaa, että maa jatkaa edelleen aktiivisesti nykyistä ulkopoliittista linjaansa. Clintonin mukaan amerikkalaiset kannattavat maan nykypolitiikkaa ja haluavat, että Yhdysvallat pitää johtavan roolinsa maailman asioiden hoidossa ja osallistuu kansainvälisten kriisien ratkaisuun.

Presidentti Bill Clinton piti ulkopolitiikkaansa käsittelevän puheen Georgetownin yliopistossa Washingtonissa eilen. Clinton oli läsnä tilaisuudessa, jossa juhlittiin Berliinin muurin murtumista kymmenen vuotta sitten. Presidentti suomi puheessaan republikaaneja, jotka nöyryyttivät Clintonia estäessään kansainvälisen ydinkoekiellon ratifioinnin. Clintonin mukaan tavalliset amerikkalaiset eivät kannata konservatiivien eristäytymispolitiikkaa.

Yhdysvallat aikoo käyttää jatkossakin vaikutusvaltaansa maailman ongelmien ratkaisemiseksi ja rauhan sekä vaurauden lisäämiseksi, vakuutti Clinton. Presidentti Clinton sanoi myös, että Yhdysvalloilla ja sen liittolaisilla on kolme päähuolenaihetta. Ensimmäisenä on oikeantyyppisen suhteen rakentaminen Venäjän kanssa ja maan muuttaminen vakaaksi ja demokraattiseksi valtioksi. Toisena huolenaiheena on Balkanin alueen vakaus ja kolmantena Aigeianmeren ympäristöalueiden tasapaino.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.