Mainos

Clinton vetosi palestiinalaisalueiden mellakoiden lopettamiseksi

Useita päiviä jatkuneet kahakat Palestiinan itsehallintoalueilla ja arabikaupungeissa ovat vaatineet ainakin 36 ihmisen hengen. Eilisissa yhteenotoissa kuoli ainakin 12 ihmistä ja 300 loukkaantui.

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on neuvotellut puhelimitse Israelin pääministerin Ehud Barakin sekä palestiinalaisten johtajan Jasser Arafatin kanssa, jotta väkivaltaisuudet saataisiin loppumaan. Keskustelujen jälkeen sekä Arafat että Barak myöntyivät tukemaan Yhdysvaltojen johtamia tiedusteluja väkivaltaisuuksien syistä.

Barak syyttää jatkuvista yhteenotoista palestiinalaisia viranomaisia. Barakin mukaan palestiinalaiset viranomaiset eivät ole hillinneet palestiinalaispoliiseja, jotka ammuskelevat israelilaisia sotilaita.

Israelin väkivaltaiset levottomuudet levisivät eilen palestiinalaisten itsehallintoalueilta maan arabikaupunkeihin ja otteet kovenivat, kun Israelin armeijan taisteluhelikopterit tulittivat väkijoukkoa Nablusin kaupungissa Länsirannalla. Israelin ja palestiinalaisten viranomaiset ilmoittivat eilen erillisissä lausunnoissa olevansa valmiit aselepoon.

Ääri-islamilaisen Hamas-järjestö puolestaan vaati Arafatia eroamaan.
-Kansan tulisi valita palestiinalaisille uusi johtaja, jotta palestiinan uusi kansannousu ei epäonnistuisi. Jos Arafat on viisas, hän ymmärtää itse erota, sanoi Hamasin edustaja Ibrahim Ghosheh uutistoimisto AFP:lle.

EU-lähettiläs puhuu provokaatiosta


EU:n Lähi-idän erikoislähettilään Miguel Angel Moratinosin mukaan Israelin ja Palestiinan viimepäiväiset levottomuudet ovat olleet provokaatiotoimia.

Moratinos sanoi olevansa tyrmistynyt, kun rauhanneuvottelut ovat valuneet hukkaan provokaatioiden vuoksi ja johtaneet välivaltaisuuksiin. Moratinos ilmoitti, että yksi EU:n edustaja on matkustanut Israeliin ja Palestiinaan keskustelemaan viranomaisten kanssa väkivaltaisuuksien lopettamisesta.
(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.