Mainos

Clinton vetoaa suoraan serbeihin

Yhdysvaltain presidentin Bill Clinton kohdisti televisiopuheensa suoraan serbeille.

- Naton ilmaiskuja ole suunnattu serbisiviilejä vastaan, vaan ne ovat viimeinen rauhanmahdollisuus presidentti Slobodan Milosevicin torjuttua kaikki diplomaattiset ponnistelut, Clinton sanoo.

Jugoslavian varapääministeri Vuk Draskovic on eilen sanonut Sky-brittitelevision puhelinhaastattelussa maansa olevan valmis lopettamaan sotilastoimensa Kosovossa, jos Nato lopettaa ilmaiskut Jugoslaviaa vastaan.
Draskovic ei kuulu aivan Jugoslavian presidentin lähimpään piiriin.

Amerikkalaiset pommikoneet pian kohti Jugoslaviaa

Amerikkalaiset B-52 -pommikoneet lähtevät muutaman tunnin kuluttua Britanniassa sijaitsevasta tukikohdastaan kohti Jugoslaviaa, kertoi Yhdysvaltain ilmavoimien edustaja tänään aamupäivällä.

Fairfordin tukikohdassa olevista kahdeksasta B-52 -pommittajasta kuusi osallistui Jugoslavian vastaiseen ilmahyökkäykseen keskiviikkoiltana. Koneet oli aseistettu risteilyohjuksilla. Eiliseen hyökkäysaaltoon nämä valtavat pommikoneet eivät osallistuneet.

Britannian puolustusministeri George Robertson varoitti tänään pommitusten jatkuvat "yö toisensa jälkeen" niin kauan kun Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic jatkaa sotatoimiaan Kosovon albaaneja vastaan.

-Milosevicin on aika lopettaa tappaminen ja aloittaa neuvottelut, hän voi tehdä sen koska tahansa. Seuraava siirto riippuu hänestä, Robertson sanoi.
(STT

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.