Mainos

Clinton varovaisena Irak-kiistassa

Presidentti Bill Clinton sanoi tänään, että Yhdysvaltain ei pidä reagoida hätäisesti Irakin asetarkastuskiistaan uuteen käänteeseen. Irak kieltäytyi eilen luovuttamasta YK:n asetarkastajien vaatimia asiakirjoja.

-Minusta on tärkeää, että emme ylireagoi tässä asiassa ensimmäisenä päivänä, Clinton sanoi lehdistötilaisuudessa Etelä-Koreassa, missä hän oli tänään vierailulla.
-Toivon, että Irak myöntyy niin kuin se sanoi tekevänsä viesteissään (YK:lle) muutama päivä sitten YK:n päätöslauselmien kirjaimen ja hengen mukaisesti.

Clinton kuvasi YK:n asetarkastusryhmän johtajaa Richard Butleria "ammattimieheksi". Kun Butler vaati Irakilta eräitä asiakirjoja, syytti Irak häntä perjantaina "epäammattimaisesta" ja "provokatiivisesta" käyttäytymisestä. Clinton sanoi myös, että Irakin on annettava tietoja aseohjelmistaan, jos se haluaa saada YK:n määräämät talouspakotteet loppumaan.

YK:n asetarkastajat palasivat Irakiin tällä viikolla, kun Irak oli luvannut aloittaa, Yhdysvaltojen ja Britannian uhattua sitä ilmaiskuilla, uudelleen yhteistyön asetarkastajien kanssa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.