Mainos

Clinton varoitti Pohjois-Koreaa

Presidentti Bill Clinton varoitti tänään Pohjois-Koreaa. Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean suhteiden paraneminen vaarantuu Clintonin mukaan, jos Pohjois-Korea jatkaa provokaatioita. Clinton viittasi erityisesti Pohjois-Korean tekemiin ohjuskokeisiin.

Clinton tapasi tänään Soulissa Etelä-Korean presidentin Kim Dae Jungin. Tätä ennen Clinton teki kaksipäiväisen vierailun Japaniin. Yhdysvallat ja Etelä-Korea jatkavat Clintonin mukaan Pohjois-Koreaa kohtaan nykyistä politiikkaa, johon sisältyy sekä diplomatiaa että myös amerikkalaisten joukkojen läsnäolo Etelä-Koreassa.

Pohjois-Korean elokuussa tekemä ohjuskoe nousi esiin jo Clintonin vieraillessa torstaina ja perjantaina Japanissa. Pohjois-Korea laukaisi kokeessa ohjuksen Japanin alueen yli. Yhdysvallat on arvostellut myös sitä, että Pohjois-Korea tämän viikon alussa esti tarkastusryhmän pääsyn alueelle, jossa epäillään olevan maanalainen ydinlaitos. Clinton ja Etelä-Korean presidentti vaativat, että Pohjois-Korea sallii tarkastukset epäillyllä alueella.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.