Mainos

Clinton: Vapaakauppa köyhien avuksi

USA:n presidentin Bill Clintonin mielestä vapaakauppa on paras keino varmistaa, että kehitysmaat saavat osuutensa maailman varallisuudesta. Clinton puhui maailman yritysjohtajien ja poliittisten johtajien tapaamisessa Davosissa, Sveitsissä. Hän vaati yritysjohtajia kehittämään yhteistä tulevaisuudenvisiota siten, että myös köyhät hyötyisivät kaupasta. Kiistojen sovittelussa Clinton toisti tukevansa Maailman kauppajärjestöä.

Bill Clinton

Vapaakauppa on paras keino varmistaa, että kehitysmaat saavat osuutensa maailman varallisuudesta, sanoi Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton maailman yritysjohtajien ja poliittisten johtajien tapaamisessa Davosissa, Sveitsissä. Hän vaati yritysjohtajia kehittämään yhteistä tulevaisuudenvisiota, johon kuuluisi köyhien auttaminen ja joka vastaisi kritiikkiin siitä, että kaupan hyödyt koituvat ainoastaan rikkaille.

Me emme voi rakentaa omaa tulevaisuuttamme ilman, että autamme muita rakentamaan omansa, Clinton sanoi Maailman talousfoorumille. Hän toisti vahvan tukensa Maailman kauppajärjestö WTO:n asemalle kiistojen sovittelussa, mutta lisäsi, että hän suhtautuu myötämielisesti myös ympäristönsuojelijoihin ja työväenpuolueisiin, jotka ovat alkaneet ottaa osaa maailmanlaajuisen vuoropuheluun.

Clintonin mukaan maailman poliitikot, hänet itsensä mukaan lukien, eivät ole painottaneet tarpeeksi tuonnin etuja. Hän myös vähätteli kauppavajeista aiheutunutta ongelmaa, mikäli talous on vahva ja työttömyys vähenee. Clinton tapasi matkallaan myös palestiinalaisjohtajan Jasser Arafatin. Israelin pääministeri Ehud Barak peruutti eilen vierailunsa talousfoorumissa, mikä esti kolmen johtajan yhteisen tapaamisen foorumin yhteydessä.

(STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.