Mainos

Clinton vaatii Milosevicin eroa

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton varoitti eilen Jugoslavian kansaa siitä, ettei se saa amerikkalaisilta apua jälleenrakennukseen niin kauan kuin presidentti Slobodan Milosevic on vallassa. Clinton lupasi kuitenkin, että Yhdysvallat antaa humanitaarista apua Jugoslavialle ja "auttaa rakentamaan parempaa tulevaisuutta Serbialle", mutta vain jos maan hallitus "edustaa suvaitsevaisuutta ja vapautta eikä sortoa ja terroria".

Clinton sanoi Naton ilmaiskujen keskeyttämisen jälkeisessä voitonpuheessaan, että pommituksilla "saavutettiin voitto turvallisemmalle maailmalle". Hän totesi, että Yhdysvallat ei menettänyt yhtäkään sotilasta taistelussa 78 päivää kestäneiden iskujen aikana. Hän kuitenkin muistutti rauhan palauttamisen Kosovoon sisältävän vielä vaaroja.

Ahtisaari eri linjoilla avustusten suhteen

Presidentti Martti Ahtisaari sanoi eilen saksalaisen Berliner Zeitung -lehden haastattelussa, ettei Balkanille annettavia avustuksia saisi sitoa poliittiseen johtoon.
-Olkoon maan poliittinen johto tehnyt mitä tahansa, me emme saa unohtaa (Jugoslavian) kansaa. Meidän täytyy nyt auttaa vahvistamaan Jugoslavian demokratiaprosessia, Ahtisaari sanoi.
(MTV3-Reuters-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.