Mainos

Clinton vaatii ihmiskloonauksen kieltävää lakia

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton kehotti tänään Yhdysvaltain kongressia säätämään nopeasti lain, joka estäisi ihmisten kloonauksen. Clinton tarttui näin viikottaisessa radiopuheessaan tiedemies Richard Seedin aikomuksiin kokeilla ihmisten kloonausta lapsettomien pariskuntien auttamiseksi.

Clinton vetosi lääketieteellisiin tutkimustuloksiin, jotka osoittavat hänen mukaansa lähes yksimielisesti, että ihmisen kloonaaminen ei ole turvallista eikä moraalisesti hyväksyttävää. Kloonauksen kieltävää lakia tarvitaan Clintonin mielestä siksi, että kokeilijoita riittää aina. -On hyvin mahdollista, että kaikki eivät kunnioita kollegojensa mielipiteitä, vaan etenevät yhteisistä arvoista piittaamatta.

Seed on ilmoittanut, että mikäli kloonaus kielletään Yhdysvalloissa, hän jatkaa kokeilujaan Meksikossa. Meksikon terveysministeriö on kuitenkin torjunut ajatuksen jyrkästi. Seed ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että hän aloittaa kloonauskokeilut jo kolmen kuukauden kuluessa. Hänen tarkoituksenaan on laajentaa kloonaus kaupalliseksi toiminnaksi.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.