Mainos

Clinton tuomitsi Jerusalemin iskun

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton tuomitsi tänään Jerusalemissa tehdyn pommi-iskun "barbaarisena tekona". Clinton vaati palestiinalaisia kiristämään turvatoimia, jotta vastaavat hyökkäykset saataisiin estettyä.

Presidentti kertoi myös puhuneensa puhelimessa Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun kanssa ja esittäneensä hänelle surunvalittelunsa.

Jerusalemissa tapahtunut verilöyly oli suunnattu suoraan viattomia israelilaisia vastaan ja toisaalta myös sekä israelilaisten, palestiinalaisten että arabien enemmistöä vastaan, jotka haluavat pysyvän rauhan Lähi-itään, Clinton sanoi. Hänen mukaansa on välttämätöntä, että palestiinalaishallinto ryhtyy konkreettisiin toimiin turvallisuuden parantamiseksi ja että palestiinalaiset ja israelilaiset lisäävät turvallisuusyhteistyötään.

Eu kehotti Israelia malttiin

EU tuomitsi Jerusalemin pommi-iskun jyrkästi, mutta toivoi samalla, ettei Israel antaisi iskun tuhota rauhanprosessia. Euroopan unionin kannanoton esitti EU:n kolmejäsenisen puheenjohtajiston nimissä puhunut Luxemburgin ulkoministeri Jacques Poos.

Myös mm. Saksa ja Ranska tuomitsivat pommi-iskun. Saksan hallitus kertoi olevansa syvästi järkyttynyt "barbaarisesta terrori-iskusta" ja se ilmaisi tukensa Israelin kansalle.

Ranskan ulkoministeriön mukaan isku korostaa jälleen sitä, miten tärkeää Lähi-itään olisi löytää pysyvä rauhanratkaisu.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.