Mainos

Clinton toivoo nostetta presidenttihaaveille Länsi-Virginiasta

Senaattori Hillary Clinton ei näytä hidastavan tahtia, vaikka tappio kisassa demokraattipuolueen presidenttiehdokkuudesta jo häämöttää.

Tämän päiväisen Länsi-Virginian esivaalin tiedettiin jo etukäteen olevan Clintonin heiniä. Osavaltion voiton avulla hän yrittää todistaa, että demokraattien perusäänestäjäkunta on hänen takanaan.

Pikkuisessa Länsi-Virginiassa asuu paljon iäkkäitä, huonosti koulutettuja ja vähätuloisia amerikkalaisia, jotka yleensä ovat Clintonin takana. Senaattori Barack Obaman tappion takaa myös se, että mustia asuu osavaltiossa varsin vähän.

Hillary Clinton toivoo, että voitto tuo hänelle lisää rahoittajia. Clinton on tukenut rahapulassa olevaa kampanjaansa omasta pussistaan. Siitä huolimatta velkaa on kertynyt jo lähes 20 miljoonaa dollaria eli noin 13 miljoonaa euroa.

Clintonin ennustetulla selvällä voitolla ei ole ratkaisevaa vaikutusta puolueen presidenttiehdokastaistoon, sillä Obama johtaa valitsijamiesten määrässä selvästi. Länsi-Virginian jälkeen jäljellä on esivaali enää viidessä osavaltiossa.

Republikaanien ehdokkaaksi on jo varmistunut senaattori John McCain.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.