Mainos

Clinton: Talouskriisi pahin puoleen vuosisataan

Maailmaa koettelee ehkä pahin talouskriisi puoleen vuosisataan, sanoi Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton tänään Washingtonissa.

Clinton vaati Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n yhteisessä vuosikokouksessa pitämässään puheessa "päättäväisiä toimia" kriisin pysäyttämiseksi. Clinton sanoi luottavansa siihen, että yhteisellä toiminnalla kriisistä selvitään ja maailmantalouden vakaus saadaan palautettua. Tässä on niin Euroopan kuin Japaninkin tehtävä oma osuutensa. -Meidän on kiireesti autettava niitä, joita kriisi on vahingoittanut, rajoitettava sen leviäminen, saatava kasvu uudelleen käyntiin ja palautettava luottamus maailmantalouteen, Clinton mainitsi.

Kriisi on myös mahdollisuus

Presidentti huomautti, että nykyinen talouskriisi on myös mahdollisuus: kriisin ratkaisun yhteydessä maailmantaloudelle voidaan samalla antaa inhimilliset kasvot. Clinton kehotti kaikkia maita olemaan mukana rakentamassa sellaista talousjärjestelmää, joka merkitsisi talouskasvua, demokratiaa ja sosiaalisia turvaverkkoja koko ihmiskunnalle. Avajaisistunnon keskeisenä aiheena oli avoimen, mutta samalla taitavasti säännöstellyn maailmanlaajuisen kauppa- ja rahoitusjärjestelmän vaatimus. -Rahajärjestelmän on oltava yhtä uudenaikainen kuin mitä markkinat ovat jo nyt, sanoi Clinton. Suomen valtuuskuntaa Washingtonissa johtaa valtiovarainministeri Sauli Niinistö, joka on myös Suomen edustaja Maailmanpankin hallintoneuvostossa. Mukana Washingtonin kokouksessa on niin ikään Suomen Pankin pääjohtaja Matti Vanhala.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.