Mainos

Clinton saapui Kreikkaan pohtimaan velkakriisiä

Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton on saapunut Ateenaan keskustelemaan Kreikan velkakriisistä. Clinton vakuutti saavuttuaan, että Yhdysvallat seisoo synkkenevässä talousahdingossa kamppailevan Kreikan rinnalla.

– Yhdysvallat tukee vahvasti Papandreoun hallituksen pyrkimyksiä tehdä tarvittavat uudistukset, jotta Kreikka saa taas taloutensa jalat vakaasti maahan, Clinton sanoi.

Kannustavia kielikuvia viljellyt Clinton vertasi Kreikan säästötoimia kemoterapiaan - hoito on kivuliasta mutta tuottaa lopussa tuloksia.

Clintonin on määrä tavata Kreikan pääministeri George Papandreoun ja muuta maan johtoa. Hän saapui Kreikkaan Turkin vierailunsa jälkeen.

EU:n johtajat valmistautuvat parhaillaan torstaina Brysselissä pidettävään hätäkokoukseen. Kokouksessa on määrä sopia muun muassa Kreikan uudesta lainapaketista ja keinoista euroalueen talouden vakauttamiseksi.

Yhdysvallat taas ratkoo parhaillaan omaa velkaongelmaansa, kun puolueet yrittävät presidentti Barack Obaman johdolla päästä sopuun maan lainakaton nostamisesta.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.