Mainos

Clinton saapui Etelä-Afrikkaan

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton ja hänen vaimonsa Hillary jatkavat tänään Afrikan matkaansa kolmen päivän vierailulla Etelä-Afrikassa. Yksikään Yhdysvaltojen istuva presidentti ei ole aiemmin vieraillut maassa.

Clintonit saapuivat Etelä-Afrikkaan torstain vastaisena yönä. Seuruetta olivat vastassa mm. Etelä-Afrikan ulkoministeri Alfred Nzo ja Kapkaupungin pormestari Theresa Solomon. Lentokentän ulkopuolella poliisi pidätteli noin sataa mielenosoittajaa, jotka kutsuivat itseään maailmanlaajuista sortoa vastustaviksi muslimeiksi.

Clintonin on määrä tavata Etelä-Afrikan varapresidentti Thabo Mbeki tänään iltapäivällä ennen presidentti Nelson Mandelaa. Etelä-Afrikka on taloudellisesti ja poliittisesti vahvin maa Clintonin Afrikan kiertueen ohjelmassa. Presidentin seurueeseen kuuluu runsaasti Yhdysvaltain liike-elämän johtajia. Hänen odotetaankin hyödyntävän vierailua Yhdysvaltain kaupan ja kehittämisaloitteiden esittelyyn.

Matkan kohokohdaksi on uumoiltu Clintonin tutustumista vankilaan, jossa maan presidentti Nelson Mandela oli aikanaan 27 vuotta vangittuna.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.