Mainos

Clinton puuttui Aasian talouspulmiin

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton keskusteli perjantain vastaisena yönä Aasian talouskriisistä Singaporen ja Indonesian johtajien kanssa. Yhdysvallat ilmoitti myös, että se lähettää kriisin vuoksi neuvotteluvaltuuskunnan kiertomatkalle Aasian maihin.

Valkoisen talon julkistamassa lausunnossa todettiin, että Aasian ja Tyynenmeren alueen vakaus ja taloudellinen menestys ovat tärkeitä Yhdysvalloille niin turvallisuuden kuin taloudenkin kannalta.

Clinton puhui puhelimessa Singaporen pääministerin Goh Chok Tongin ja Indonesian presidentin Suharton kanssa lentokoneessa matkustaessaan New Yorkista Texasiin. Suharto lupasi puolestaan perjantaina ryhtyä vakavasti soveltamaan Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa sovittuja uudistuksia, jotta maan talous saataisiin kuntoon.

Indonesian talous- ja valuuttakriisi laski pörssikursseja rajusti koko Aasiassa perjantaina. Indonesiassa pelätään, että valuutta- ja pörssiromahdus johtaa maassa paniikkiin ja sitä kautta levottomuuksiin. Tilanne Jakartassa oli kuitenkin perjantaina armeijan mukaan rauhallinen.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.