Mainos

Clinton puhui vapaan kaupan puolesta Genevessä

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton lupasi illalla Genevessä jatkaa työtä maailmankaupan esteiden poistamiseksi. Enemmän on kuitenkin tehtävä sen varmistamiseksi, ettei vapaa kauppa ole vahingoksi ympäristölle, Clinton sanoi Maailman kauppajärjestön WTO:n ministerikokouksessa pitämässään puheessa.

Maailmankaupan esteiden raivaaminen on erittäin tärkeää, jotta maapallon kasvavan väestön ruokatarpeet saadaan tyydytettyä, Clinton sanoi. Yhdysvaltain presidenttiä kuunteli eturivissä Kuuban presidentti Fidel Castro.
-Clinton toivoo, että Castro kuuntelee tarkkaavaisesti hänen sanomaansa vapaasta kaupasta ja demokratiasta, Valkoisen talon edustaja sanoi ennen Clintonin puhetta. Kuuba on ollut Yhdysvaltain kauppasaarrossa 40 vuotta. Yhdysvaltain edustajat kuitenkin sanoivat, etteivät Clinton ja Castro tule tapaamaan kahden kesken WTO:n kokouksen yhteydessä.

Clinton tarjoutui toimimaan WTO:n seuraavan ministerikokouksen isäntänä ensi vuonna.
-Kutsun maailman kauppaministerit pitämään seuraavan kokouksensa Yhdysvaltoihin 1999, Clinton sanoi. WTO:n on mm. määrä pohtia uuden laajan kauppaneuvottelukierroksen käynnistämistä maanantaina alkaneessa ministerikokouksessa. Clinton sanoi puheessaan, että uusia neuvotteluja tulisi käydä alue kerrallaan neuvottelujen nopeuttamiseksi. Yhdysvallat on pelännyt, että kaikkien eri kysymysten yhdistäminen johtaisi neuvottelujen venymiseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.