Mainos

Clinton pohtii rauhanneuvottelujen jatkoa

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton kuroo yhteen loppupäätelmää viikon kestänesitä Lähi-idän rauhanneuvotteluista. Clinton miettii seuraavaksi onko palestiinalaisilla ja israelilaisilla edellytyksiä uudelle rauhanneuvottelulle seuraavien viikkojen aikana.

Clinton on viikon ajan keskustellut rauhanehdotuksestaan sekä Israelin että palestiinalaisten johdon kanssa. Clinton ja Israelin hallituksen edustaja Gilead Sher tapasivat lyhyesti illalla. Tapaamisesta annettiin vain niukasti tietoa julkisuuteen. Selvyyttä ei saatu esimerkiksi Jerusalemin asemasta.

Al Aksan

Eilen julkisuuteen nousi tieto, jonka mukaan Israel olisi valmis myönnytyksiin Jerusalemin hallinnassa. Maan television mukaan Israel on valmis luovuttamaan Jerusalemin moskeija-alueen hallinnan nimeämättömälle kolmannelle osapuolelle. Pääministeri Ehud Barakin kanslia on kieltäytynyt kommentoimasta tietoa.

Israelin vt. ulkoministeri Shlomo Ben-Ami sanoo saksalaisen Die Welt -lehden haastattelussa, että Itä-Jerusalemista voisi tulla palestiinalaisten pääkaupunki, jos he allekirjoittavat rauhansopimuksen. Kiistellyllä Itä-Jerusalemin alueella asuu noin 200 000 juutalaista.

Arafat neuvottelee Omanissa

Jasser Arafat

Palestiinalaisten johtaja Jasser Arafat on keskustellut Lähi-idän tilanteesta Omanin sulttaanin Qaboosin kanssa, kertoo uutistoimisto ONA. Arafatin mukana Omanissa ovat hänen neuvonantajansa Nabil Abu Rudeina ja PLO:n kakkosmies Mahmud Abbas.

Oman oli ensimmäinen Persianlahden kuningaskunta, joka avasi kaupallisen toimiston Israelissa vuonna 1996. Sulttaani Qaboos sulki kuitenkin toimiston lokakuussa vastalauseena Israelin toimille palestiinalaisia mielenosoittajia kohtaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.