Mainos

Clinton palasi Camp Davidiin

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on palannut loma-asunnolleen Camp Davidiin, jossa Lähi-idän rauhankokous jatkuu tänään neljättä päivää. Clintonin oltua päivän pois neuvotteluista, Israelin pääministeri Ehud Barak ja palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat tapasivat kokouksen aikana ensimmäistä kertaa kahden kesken.

Barak ja Arafat jatkoivat Lähi-idän rauhansopimuksen vaikeimpien kysymysten ratkomista. Osapuolten näkemykset eroavat mm. Jerusalemin aseman sekä palestiinalaispakolaisten ja juutalaisten siirtolaisten kohtalon osalta. Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Richard Boucher kertoi neuvotteluista vain sen verran, että Arafat ja Barak keskustelivat erittäin hankalista ja keskeisistä kysymyksistä.

Neuvotteluja johti eilen Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright. Kokousta tiistaista saakka isännöinyt presidentti Clinton oli pois kokouspaikalta osallistuakseen mustien etujärjestön NAACP:n kokoukseen Baltimoressa. Clinton oli toivonut, että osapuolet pääsisivät parempaan neuvottelukosketukseen hänen ollessaan poissa paikalta.

Kokousta ympäröinyt tiukka uutispimento on jatkunut. Neuvottelijoita lähellä olevat lähteet ovat antaneet kuitenkin ymmärtää, että neuvotteluja käydään erittäin vakavassa hengessä, mutta minkäänlaisia läpimurtoja ei ole vielä saavutettu.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.