Mainos

Clinton myönsi orjuuden vääräksi

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton myönsi tänään ugandalaisessa kyläkoulussa, että Yhdysvallat teki väärin hyötyessään orjuudesta. -Eurooppalaista syntyperää olevat amerikkalaiset ottivat vastaan orjakaupan hedelmät ja me olimme siinä väärässä. Yhdysvallat ei ole aina tehnyt oikein Afrikalle, Clinton sanoi.

Pääkaupungin Kampalan lähellä pidettyyn tilaisuuteen osallistui Ugandan presidentin Yoweri Musevenin ja presidenttien puolisojen lisäksi satoja koululaisia. Suurin Yhdysvaltain tekemä vääryys oli Clintonin mukaan Afrikan laiminlyöminen ja tietämättömyys. Kylmän sodan aikana Yhdysvaltain hallituksen tuki Afrikan maille riippui usein enemmän niiden asemasta Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton välisessä taistelussa kuin Afrikan kansojen omista pyrkimyksistä, Clinton sanoi.

Clintonin mukaan suurin virhe, jonka Yhdysvallat on koskaan tehnyt Afrikan suhteen pitkällä tähtäyksellä, oli piittaamattomuus ja se, ettei ymmärretty, että meillä on yhteinen tulevaisuus tällä planeetalla, joka pienenee pienenemistään. Clinton haluaa Yhdysvaltain ja Afrikan välille uudenlaisen suhteen, jossa avun tilalla olisi kauppa. Clinton saapui Ugandaan Ghanasta ja vierailee myös Ruandassa, Etelä-Afrikassa Botswanassa ja Senegalissa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.