Mainos

Clinton muutti ydinasestrategiaa

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on julkistanut uuden tavoiteohjelman maan ydinaseille. Ohjelma muuttaa Yhdysvaltain pitkään vaalimaa käsitystä siitä, että armeijan tulee olla varautunut pitkään ydinsotaan, Washington Post-lehti kirjoitti tänään.

Clintonin uudet ohjeet tuovat Washington Postin mukaan ensimmäistä kertaa sitten kylmän sodan julki, ettei ydinasein käydyssä sodassa mikään maa voi olla voittaja. Lehden mukaan esitys saattaa myös johtaa ydinaseiden määrän vähentämiseen, koska varastossa ei enää tarvita suurta ydinasepatteristoa pitkällisen sodanuhan pelossa.

Uusissa ohjeissa Yhdysvaltain sotilaallisten strategioiden suunnittelijoita kehotetaan kuitenkin varautumaan mahdolliseen ydinasehyökkäykseen Venäjän sotilas-, hallinto- ja ydinasekohteita vastaan, nimettömänä pysytelleet hallintovirkamiehet kertoivat. Suunnittelijoita rohkaistiin myös lisäämään mahdollisten hyökkäyskohteiden määrää siltä varalta, että Yhdysvallat joutuisi ydinsotaan Kiinan kanssa. Ohjeissa sallitaan myös varautuminen kemiallisin ja biologisin asein tehdyin hyökkäykseen ydinasein.

Clintonin uudet ohjeet saattavat presidentti Reaganin vuonna 1981 esittelemät ohjeet ydinaseiden käytöstä ajan tasalle.
(STT-AFP-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja