Mainos

Clinton luovutti demokraattien johtajuuden Gorelle

Valta on vaihtunut Yhdysvaltain demokraattipuoluessa.

Clinton

Presidentti Bill Clinton luovutti puolueen ykköspaikan varapresidentti Al Gorelle Vertauskuvallisessa yhteistapaamisessa eilen Monroen pikkukaupungissa Michiganissa. Al Gore oli kampanjamatkalla, päämääränään Los Angelesin puoluekokous, Clinton taas kotimatkalla puoluekokouksesta maanantaisen puheensa jälkeen.

Vaalitilaisuudessa Clinton toisti maanantaisen puheensa teemoja: hän ylisti Al Goren ansioita ja tämän osuutta maan hyvinvointiin. Gore puolestaan kiitteli Clintonin ansioita.

-Bill Clinton työskenteli rankasti saadakseen talouden raiteilleen. Lupaan teille, että en aio antaa vastapuolen romuttaa sitä, Gore sanoi.

Kokous jatkuu Los Angelesissa

Demokraatit ovat jatkaneet puoluekokoustaan. Eilisillan puhujalistalla oli runsaasti Kennedyjä: John F. Kennedyn yleensä julkisuutta välttävä tytär Caroline puhui, samoin kuin hänen setänsä senaattori Edward Kennedy. Puhujien joukossa olivat myös Robert ja EthelKennedyn tytär Kathleen Kennedy Towsend ja Robert Kennedy nuorempi.

Lavalle nousi myös Bill Bradley, Goren kilpakumppani esivaaleista. Bradley on testamentannut esivaaleissa kertyneet valitsijaäänensä Gorelle.

Al Gore pitää huomenna, viimeisenä kokouspäivänä, tuikitärkeän puheensa, jossa hän hyväksyy puolueensa presidenttiehdokkuuden. Uusimmat mielipidemittaukset kertovat, että Al Goren republikaanisella kilpakumppanilla, Texasin kuverööri George W. Bushilla on yhä etumatkaa.

Kahden erillisen mittauksen mukaan Gore on noin 9 prosenttia Bushia jäljessä. Kyselyyn osallistuneet pitivät Goren ajamia asioita, kuten taloutta ja sosiaaliturvaa tärkeinä. Bush menestyi paremmin, kun kysyttiin johtajan ominaisuuksia ja miellyttävyyttä.
(STT)
Katso Riitta Snellmanin juttu Kymmenen uutisista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.