Mainos

Clinton: Lähi-idän väkivaltaisuuksien loputtava

Bill Clinton kehottaa Lähi-idän taistelevia osapuolia pikaiseen tulitaukoon.

Väkivaltaisuudet jatkuvat

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on jälleen kehottanut Israelin pääministeriä Ehud Barakia ja palestiinalaisten presidenttiä Jasser Arafatia lopettamaan Lähi-idässä riehuvat väkivaltaisuudet. Yhä jatkuvat levottomuudet uhkaavat Clintonin mukaan Sharm el-Sheikhissä solmittua tulitaukosopimusta.

Sopimuksesta huolimatta israelilaisten ja palestiinalaisten väliset yhteenotot ovat jatkuneet Länsirannalla. Clintonin mukaan pari seuraavaa vuorokautta osoittavat, pitääkö tulitaukosopimus. Myös YK:n pääsihteeri Kofi Annan pitää meneillään olevaa vuorokautta kriittisimpänä Egyptin Sharm el-Sheikhissä saavutetun Lähi-idän sopimuksen kannalta. Sopimuksessa Israel ja palestiinalaiset päättivät kolme viikkoa kestäneiden väkivaltaisuuksien lopettamisesta.

Kriittinen vuorokausi

-Sharm el-Sheikh oli uusi alku. Ensimmäinen askel. Todellinen testi on itse sopimuksen täytäntöönpano, Annan kommentoi. Pääsihteeri Annan epäili, että osapuolilla on nyt kahdesta kolmeen vuorokauteen aikaa näyttää, miten tosissaan he olivat sopimuksen suhteen. Kriittinen hetki olisi kuitenkin jo illalla.

YK:n yleiskokous jatkaa keskiviikkona alkanutta Lähi-idän kriisikokokoustaan. Kofi Annan aikoo pohjustaa tänään tilannetta turvallisuusneuvostolle suljettujen ovien takana. Myöhemmin hän aikoo liittyä yleiskokouksen istuntoon.

Väkivaltaisuudet ovat jatkuneet huolimatta tulitaukosopimuksesta. Eilen palestiinalainen ja israelilainen siviili saivat surmansa ja 14 ihmistä loukkaantui yhteenotoissa eri puolilla palestiinalaisalueita.

Palestiinalaisen hengen vaatinut yhteenotto sattui Nablusin lähellä Länsirannan pohjoisosassa. Kuolemantapaus oli ensimmäinen sen jälkeen kun tulitauosta sovittiin Egyptissä tiistaina päättyneessä huippukokouksessa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.