Mainos

Clinton kutsui Baltian presidentit Washingtoniin

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on kutsunut kolmen Baltian maan presidentit joulukuuksi Washingtoniin yhteistyösopimuksen allekirjoittamiseksi, kertoivat yhdysvaltalaiset virkamiehet.

Neuvottelut sopimuksen sisällöstä saatiin päätökseen aiemmin lokakuussa. Sopimus ei sisällä turvallisuustakuita, vaan se on pikemminkin poliittinen asiakirja tarpeesta liittää Baltian maat lähemmin muuhun Eurooppaan.

Yhdysvallat lupaa yhteistyösopimuksessa tukea kunkin maan asevoimien kehittämistä maiden oikeutettujen turvallisuustarpeiden mukaisesti. Yhdysvallat päätti aloittaa neuvottelut Baltian kanssa sen jälkeen kun näitä ei Naton kesäkuisessa huippukokouksessa kutsuttu neuvottelemaan Nato-jäsenyydestä.

Viron, Latvian ja Liettuan presidentit - Lennart Meri, Guntis Ulmanis ja Algirdas Brazauskas - ovat kaikki suostuneet vierailuun, kertoi amerikkalainen virkamies.

Yhdysvaltain hallitus toivoo, että sopimus voidaan allekirjoittaa ennen 12. joulukuuta pidettävää EU:n huippukokousta, jossa EU pohtii laajentumistaan.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.