Mainos

Clinton kiisti tuoreet seksisyytökset

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton kiisti tänään tuoreet syytökset, joiden mukaan hän olisi lähennellyt avustajaansa ja valehdellut asiasta valaehtoisessa todistuksessaan. Clinton sanoi olevansa "hämmästynyt ja pettynyt" Kathleen Willeyn syytöksistä.

Willey kertoi vuonna 1993 tapahtuneista Clintonin lähentelyistä yksityiskohtaisesti CBS-televisiokanavalla viime yönä.
-Hän (Clinton) suuteli minua suulle ja veti lähemmäksi itseään... hän kosketteli rintojani, Willey kuvaili. Lopulta Clinton oli vienyt avustajansa käden haaroihinsa. Willey kertoi olleensa hämillään ja poistuneensa toimistosta. Hän kertoi harkinneensa kunnon läimäytystä Clintonin kasvoille.
-Mutta sitten ajattelin, ettei Yhdysvaltain presidenttiä kai voi läimäyttää sillä tavalla.

Willey aikoi pitää ahdistelun salassa eikä suunnitellut syytteen nostamista. Tieto vuosi kuitenkin eräälle toimittajalle, joka kertoi asiasta Clintonia seksuaalisesta ahdistelusta niin ikään syyttävän Paula Jonesin asianajajille. Nämä haastoivat Willeyn oikeuteen kuultavaksi.
-Olen sanonut, ettei mitään sopimatonta tapahtunut. Kerroin totuuden valaehtoisessa todistuksessani, Clinton sanoi torstaina. Clintonin edustajat kiistävät johdonmukaisesti kaikki syytteet jo aiemmin tänään.

Clinton on itse muistellut halanneensa ja kenties suudelleensa Willeytä otsalle. Sen intiimimmäksi suhde ei kehittynyt. Tapahtumiin tuo lisää dramaattisuutta se tosiasia, että Willeyn aviomies ampui itsensä samana päivänä kun sanottu kohtaaminen Valkoisessa talossa tapahtui. Kathleen Willey oli mennyt Clintonin luokse saadakseen palkallista työtä, koska hänen miehensä oli ajautunut talousvaikeuksiin.
(STT-Reuters-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.