Mainos

Clinton julisti hätätilan neljään osavaltioon

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on julistanut neljä hirmumyrsky Georgesin koettelemaa osavaltiota hätätila-alueeksi. Clinton myös lupasi Floridalle, Louisianalle, Alabamalle ja Mississipille liittovaltion varoja myrskytuhojen korjaamiseksi.

Georges on heikentynyt pyyhkäistyään ensin Yhdysvaltain rannikon yli. Myrskyssä on tähän mennessä menehtynyt ainakin 375 ihmistä, sillä Haitilla uhrien lukumäärä on noussut 147:een aiemmin ilmoitetusta 95:stä.

Haitin viranomaisten mukaan 40 ihmistä on edelleen kateissa myrskyn jäljiltä ja 167 332 ihmistä on jäänyt kodittomiksi. Pahimmat tuhot myrsky aiheutti viime viikolla Dominikaanisessa tasavallassa, jossa kuoli ainakin 201 ihmistä.

Floridan viranomaiset ovat kertoneet Georgesin aiheuttaneen osavaltiossa ainakin yli miljardin markan vakuutustappiot. Floridassa menehtyi kolme ihmistä myrskyn takia.

Georges heikkeni eilen niin sanotuksi trooppiseksi myrskyksi. Yhdysvaltojen kansallinen hirmumyrskykeskus ilmoitti tuulten maksiminopeuksien pudonneen 112 kilometriin tunnissa aiemmista jopa 280 kilometrin tuntinopeuksista.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.