Mainos

Clinton ja Putin tapaavat

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton ja Venäjän vt. presidentti Vladimir Putin ovat sopineet pitävänsä ensimmäisen huippukokouksensa ennen johtavien teollisuusmaiden ja Venäjän kokousta Japanissa heinäkuussa, kertoi Valkoisen talon edustaja.

Clinton ja Putin puhelimessa

Jake Siewertin mukaan tapaamisen paikasta tai tarkasta ajasta ei kuitenkaan vielä sovittu. Arvailujen mukaan se voisi kuitenkin toteutua touko-kesäkuun vaihteessa, kun Clinton osallistuu EU:n ja Yhdysvaltain väliseen kokoukseen Portugalissa ja jatkaa Euroopan-vierailuaan sieltä Saksaan. Clinton ja Putin puhuivat puhelimessa tänään.

Clinton kiitti Putinia tämän henkilökohtaisesta panoksesta, kun Venäjän duuma päätti perjantaina ratifioida strategisia aseita koskevan rajoitussopimuksen eli Start II -sopimuksen. Clinton kuvasi duuman päätöstä "tärkeäksi askeleeksi kohti ydinaseiden vähentämistä". Samalla hän toivoi, että Start II -sopimuksen ratifiointi mahdollistaisi sen, että maat voivat alkaa neuvotella lisärajoituksista Start III -sopimuksen puitteissa. (STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.