Mainos

Clinton ja McCain kyselyiden johdossa

New Yorkin ex-pormestarin päätös jättää aiemmat esivaalit väliin ja panostaa Floridaan saattaa osoittautua historialliseksi virheeksi.

Demokraattinen Hillary Clinton ja republikaanien John McCain johtavat tällä hetkellä koko Yhdysvallat kattavia kyselyitä presidentinvaaleista.

Clintonille povataan 42 prosentin saalista ja hänen pahimmalle kilpailijalleen Barack Obamalle 33 prosenttia. McCainin kannatus on 22 prosenttia, Mike Huckabeen 18 prosenttia, Mitt Romneyn 17 prosenttia ja Rudolph Giulianin 12 prosenttia.

Demokraattien ja republikaanien suosiota mitattiin erillisillä tutkimuksilla, joihin haastateltiin yli 1500:aa amerikkalaista. Demokraattien kohdalla virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä ja republikaaneilla jopa viisi prosenttiyksikköä.

Giuliania uhkaa tappio

Mittausten mukaan New Yorkin entistä pormestaria Rudolph Giuliania uhkaa tappio Floridan esivaalissa ensi tiistaina. Kärkeen ovat nousemassa jälleen McCain ja Romney, kun Giuliani ja Huckabee kisaavat kolmannesta sijasta.

Giulianin peli on todennäköisesti menetetty, ellei hän menesty Floridassa ennustettua paremmin. Hänen suosionsa oli huippulukemissa Floridassa vielä marraskuussa.

Mielipidetutkimusten tekijän Tom Eldonin mukaan Giulianin päätös jättää esivaalikierroksen alkupään osavaltiot väliin saattaa osoittautua "yhdeksi historian huonoimmista poliittisista päätöksistä".

Demokraattien seuraavat esivaalit ovat Etelä-Carolinassa lauantaina. Todellinen koitos on 5. helmikuuta, jolloin esivaalit pidetään yli 20 osavaltiossa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.