Mainos

Clinton ja Dole viimeisessä tv-väittelyssä

Presidentti Bill Clintonin uudelleenvalinnan tiellä on monien arvioijien mukaan ainoastaan yksi mahdollinen kompastuskivi, nimittäin viimeinen tv-väittely vastaehdokkaan, republikaanien Bob Dolen kanssa tänään eli varhain huomisaamuna Suomen aikaa.

San Diegossa Kaliforniassa käytävän väittelyn alla Dole on tiukentanut Clintonin ja tämän hallituksen arvostelua. Eilen Dole syytti Clintonin hallintoa ylimielisyydestä ja eettisesti kyseenalaisesta toiminnasta. Hän viittasi mm. siihen, että kymmenien virkamiesten toimia on tutkittu tai he ovat joutuneet eroamaan epäeettisten toimien vuoksi.

Dolen avustajat ovat kehottaneet Dolea jatkamaan hyökkäystaktiikkaansa myös tv-väittelyssä. Dolen asema alkaa olla epätoivoinen, sillä kaikki tuoreet mielipidemittaukset antavat Clintonille selkeän johdon vaalitaistelussa.

Kampanjaa on jäljellä vielä 20 päivää ennen 5. marraskuuta pidettäviä vaaleja.

Epävarmat äänestäjät kyselevät

Puolitoista tuntia kestävä väittely pidetään San Diegon yliopistossa, missä 150 vielä epävarmaa äänestäjää tenttaa presidenttiehdokkaita. Asetelma saattaa suosia Clintonia, joka pitää yleisötilaisuuksista, kun taas Dole voi tuntea olonsa vähemmän kotoisaksi.

Clintonia ei etukäteen huolestuttanut Dolen uhkaus hyökkäävämmästä taktiikasta.
-Hän on harrastanut sitä jo paljonkin, ja nyt minulla on mahdollisuus vastata siihen. Minun mielestäni tämä maa on paremmassa jamassa kuin neljä vuotta sitten, ja me olemme tehneet kovasti töitä sen eteen. Olemme tehneet töitä ideoitten ja asioiden eteen, emme niinkään hyökkäysten valmisteluun, Clinton vastasi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.