Mainos

Clinton ja Bush keskustelivat ulkopolitiikasta

Yhdysvaltain presidentin ja tulevan uuden presidentin tapaaminen Valkoisessa talossa on sujunut hyvin. Clinton ja George Bush keskittyivät keskusteluissa Yhdysvaltojen ulkopolitiikkaan, ei niinkään maan sisäpolitiikkaan.

Clinton oli luvannut myös kertoa, mitä hän on oppinut kahdeksan presidenttivuotensa aikana.

-Olen täällä kuuntelemassa, ja jos presidentti on niin ystävällinen, että hän antaa minulle neuvoja, niin otan niistä kyllä vaarin, sanoi Bush tapaamisen alussa. Kahdeksan vuotta sitten Bill Clinton kävi samantyyppisellä tutustumiskäynnillä Valkoisessa talossa George Bushin vanhemman hävittyä vaalin Bill Clintonille.

Bushi tapasi myöhemmin myös kilpakumppaninsa, varapresidentti Al Goren tämän Washingtonin-asunnolla. Tapaamisesta oli sovittu viime viikolla sen jälkeen kun Gore ilmoitti luopuvansa kilpailusta.

Clinton harkitsee matkaa Pohjois-Koreaan

Clinton kertoi ennen seuraajansa tapaamista, että keskusteluissa puhutaan myös Pohjois-Koreasta ja presidentin mahdollisesta vierailusta sinne.

Presidentin puhemies ei kuitenkaan paljastanut tapaamisen jälkeen aikooko Clintoni tehdä matkan Pohjois-Koreaan ohjusvarustelua liennyttämään.

Bushille työrauha


Demokraatit ovat vihjanneet, että he antavat Bushille työrauhan ainakin joksikin aikaa. Clinton kertoi jo aiemmin toimittajille, että hän uskoo, että demokraatit "antavat hänelle (Bushille) kuherruskuukauden ja mahdollisuuden päästä jaloilleen."

Ensimmäisten mielipidemittausten mukaan 42 prosenttia amerikkalaisista uskoo, että Bushista tulee hyvä presidentti - 38 prosenttia uskoo hänen olevan vain keskinkertainen johtaja maalle.

Odotukset presidentin kyvyistä ovat kuitenkin hieman alhaisemmat kuin viime aikoina muiden uusien presidenttien kohdalla. Clintonin, Isä-Bushin, Jimmy Carterin ja Ronald Reaganin kauden aluksi noin 70 prosenttia kansalaisista uskoi, että hallituskauden aikana maa menestyy. Bushin kohdalla samanalaista optimismia osoittaa vain 60 prosenttia amerikkalaisista.

(MTV3 - AFP - Reuters - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.