Mainos

Clinton ja Arafat pohtivat rauhansopimuksen solmuja

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton ja palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat neuvottelivat tänään Washingtonissa kolmen tunnin ajan. Neuvotteluja käytiin suunniteltua kauemmin, sillä alkuperäisen aikataulun mukaan tapaamisen piti kestää vain puolitoista tuntia.

Clinton, Bill ja kongressirakennus hänen takanaan

Arafat on toivonut Clinton voivan nopeuttaa erittäin pahasti jumissa oleviin rauhanneuvotteluja, joita on käyty lähes viikon ajan Washingtonin lähistöllä. Clintonin mukaan neuvottelut eivät ole kuitenkaan vielä täydellisessä umpikujassa. Arafat syytti tapaamisen jälkeen Israelin pääministeri Ehud Barakia siitä, että tämä ei halua rauhansopimuksen valmistuvan.

-Tarvitsemme Yhdysvaltoja varmistaaksemme neuvottelujen onnistumisen, sanoi Arafat. Arafat oli myös tuohtunut siitä, että Barak oli tarjoutunut vapauttamaan vain kolme palestiinalaista vankia, kun palestiinalaiset olivat pyytäneet 1600 vangin vapauttamista. -Se on loukkaus meitä kohtaan, sanoi Arafat. -Haluan saada työn päätöksen, totesi puolestaan presidentti Clinton Arafatille tämän saapuessa tapaamiseen. -Jos pyrimme rauhaan, niin meidän on käsiteltävä erittäin vaikeita asioita, Clinton sanoi.

Jasser Arafat

Neuvottelut yhä vaikeita


Yhdysvalloissa käydyt neuvottelut ovat edenneet erittäin hitaasti. Pahimpien kiistakysymysten, kuten Jerusalemin aseman ja juutalaissiirtokuntien kohtalon, käsittely on ollut hankalaa. Keskiviikkona neuvottelut keskeytyivät hetkeksi, kun keskustelut vapautettavien vankien määristä ja Israelin vetäytymisestä Länsirannalta menivät tyystin umpisolmuun. Rauhansopimuksen pitäisi olla valmis syyskuun 13. päivä, mutta molemmat osapuolet ovat esittäneet pessimistisiä arvioita tavoitteen saavuttamisesta. Presidentti Clinton keskusteli eilen pitkään puhelimessa Israelin pääministeri Ehud Barakin kanssa. Clintonin mukaan on liian aikaista järjestää hänen, Arafatin ja Barakin välinen tapaaminen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.