Mainos

Clinton: Internet-turvallisuus kuntoon

Presidentti Bill Clinton haluaa varmistaa, että Internet pysyy "avoimena ja vapaana". Clinton isännöi tänään Valkoisessa talossa kokousta, jossa pohdittiin Internetiin kohdistuvia uhkia ja kaupankäynnin sekä muun toiminnan turvaamiskeinoja. Kokoukseen osallistui tietokonetekniikan erikoistuntijoita, lukuisien teknologiayhtiöiden edustajia sekä Kansallisen turvallisuustoimisto NSA:n virkailijoita. Mukana on ainakin yksi hakkeri, kutsumanimeltään "Mudge".

Kokouksessa on pohdittu uuden, Internetin turvallisuuteen keskittyvän keskuksen perustamista. Keskuksen tarkoituksena olisi antaa yrityksille apua Internet-turvatoimissa, yhtiöt voivat myös pohtia yhdessä turvallisuuskysymyksiä keskuksen avustuksella. Clintonin ennakoidaankin pyytävän kongressilta 9 miljoonaa dollaria, (54 miljoonaa markkaa) keskuksen perustamiseen. Valkoinen talo on aiemmin ilmoittanut, että Yhdysvaltain hallitus käyttää tänä vuonna 1,75 miljardia dollaria ( yli 10 miljardia markkaa) suojellakseen tärkeitä verkkoyhteyksiään; yksityisten tahojen halutaan tekevän myös kaiken mahdollisen suojellakseen itseään.

Nämä viimeaikaiset hyökkäykset ovat herättäneet amerikkalaiset huomaamaan, että meidän täytyy tehdä enemmän, meidän pitää toimia yhdessä samoin, kuin Y2K-kriisin kanssa, sanoi Valkoisen talon henkilöstöpäällikkö John Podesta. Clinton päätti kokouksesta sen jälkeen, kun useiden suurien tietoverkossa toimivien yritysten toimintaa häirittiin viime viikolla ylikuormittamalla tahallisesti niiden sivuja. Yritykset, mm. Yahoo, eBay, Etrade ja Amazon kärsivät hyökkäysten vuoksi miljoonatappioita.

Hakkereita kuulustellaan piakkoin


Hakkerihyökkäyksissä käytettyjä tietokoneita on jäljitetty ainakin Kanadaan ja yksi jutun epäillyistä saattaa olla kanadalainen. Maan viranomaiset ovatkin liittyneet mukaan tapauksen tutkintaan. Tiistain Washington Post -lehden mukaan liittovaltion poliisi FBI on valmis kuulustelemaan piakkoin ainakin kolmea tietokonevandalismista epäiltyä, ainakin yksi heistä on amerikkalainen.

Uusimpien tietojen mukaan Yhdysvaltain suuret pankit olisivat saaneet ennakkovaroituksia tulevista tietokonehyökkäyksistä, mutta ne eivät välittäneet tietoja eteenpäin. Varoituksia saatiin pankkien turvajärjestelmiin ainakin neljä päivää ennen ensimmäistä, hakujärjestelmä Yahoota kohtaan tehtyä ylikuormitushyökkäystä. Pankkien uusi, huippusalainen turvallisuusverkosto on kehitetty suojaamaan niitä erityisesti hakkerihyökkäyksiltä, ja valtionvarainministeriön mukaan toiminnassa mukana olevat pankit eivät voi luovuttaa verkostoon tulevia varoitustietoja eteenpäin edes liittovaltion viranomaisille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.