Mainos

Clinton huolissaan Internetin tietoturvasta

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on kutsunut huippuasiantuntijat ja -virkamiehet tiistaiksi Washingtoniin pohtimaan keinoja Internet-tietoturvan lisäämiseksi. Internet-tietoverkko on kuluneella viikolla joutunut useiden laajojen hyökkäysten kohteeksi. Uhreina ovat olleet mm. hakupalvelu Yahoo, CNN-televisioyhtiön webbisivut sekä eräät verkkokaupat.

Hyökkääjät tunkeutuivat ensin asiasta tietämättömien tavallisten tietokoneenomistajien ja laitosten koneisiin ja tukkivat niiden kautta suuria palvelimia miljoonilla roskaviesteillä. Tällaiset ulkomailta tulleet ns. floodaukset ovat kohdistuneet myös Suomeen.

Uusin huolestuttava tieto tuli perjantaina, kun pieni kalifornialainen Internet-yhtiö RealNames ilmoitti, että hakkerit ovat ilmeisesti päässeet käsiksi yhtiön asiakkaiden luottokorttinumeroihin.
RealNames tarjoaa yksinkertaistettua osoitejärjestelmää noin 50000 asiakkaalle.

Aiheutettuja vahinkoja on vaikea arvioida, koska tietoturvahyökkäys tuli ilmeisesti manner-Kiinan kautta ja yhteys katkesi hakkereiden imuroidessa tietoja, kertoi RealNamesin toimitusjohtaja Keith Teare. Hän arveli, että kyseessä oli perinteinen tietokoneharrastaja, jonka tarkoituksena ei ollut varastaa, vaan ainoastaan osoittaa kykynsä siihen.

Kalifornian yliopisto Santa Barbarassa kertoi, että sen tietokonejärjestelmää käytettiin hyväksi CNN:n sivuston tukkineessa hyökkäyksessä. Aiemmin hakkereiden jälkiä ei ole kyetty selvittämään, mutta nyt näyttää siltä, että liittovaltion poliisi FBI olisi vähitellen pääsemässä syyllisten jäljille. Yliopiston tiedottaja Bill Schlotter totesi, että akateeminen vapaus tekee opinahjoista haavoittuvia.

-Me olemme yliopisto ja järjestelmä halutaan pitää avoimena opiskelijoille ja opettajille, mutta se halutaan myös pitää turvallisena.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.