Mainos

Clinton huippukokouksessa Ugandassa

Talouspolitiikka ja demokratia sekä konfliktien estäminen olivat aiheita presidentti Bill Clintonin ja kuuden Afrikan maan johtajan huippukokouksessa Entebbessä tänään. Tätä tapaamista oli etukäteen arveltu yhdeksi Clintonin Afrikan-vierailun huippukohdaksi.

Ugandan pääkaupungissa pidettyyn huipputapaamiseen osallistuivat isäntämaan presidentin Yoweri Musevenin lisäksi Kongon demokraattisen tasavallan, Kenian, Ruandan ja Tansanian presidentit sekä Etiopian pääministeri. Museveni kertoi aiemmin, että huipputapaamiseen osallistuisi kymmenkunta afrikkalaista valtiollista johtajaa. Clintonin avustajat kertoivat, että presidentti aikoi keskustella "avoimesti" Kongon demokraattisen tasavallan presidentin Laurent Kabilan kanssa siitä, että demokratiaa olisi edistettävä Kongossa. Samoin termein avustajat luonnehtivat keskusteluja Kenian presidentin Daniel arap Moin kanssa.

Clinton teki aiemmin tänään lyhyen vierailun Ugandan naapurimaahan Ruandaan. Presidentti pysyi koko vierailun ajan pääkaupungin Kigalin lentokentällä. Hänen ohjelmassaan oli tapaamisia vuoden 1994 joukkomurhien eloonjääneiden uhrien kanssa. Ruandassa on ollut epävakaata sen jälkeen, kun hutukapinalliset joulukuussa alkoivat kampanjoida Ruandan pääosin tutseista koostuvaa armeijaa vastaan. Vuonna 1994 äärihutut tappoivat 800 000 tutsia ja maltillista hutua.

Clintonin ja hänen seurueensa, johon kuuluu myös hänen vaimonsa Hillary, on määrä lentää illalla Kapkaupunkiin. Etelä-Afrikka on Clintonin kuuteen maahan suuntautuvan vierailun neljäs kohdemaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.