Mainos

Clinton harkitsee vaihtoehtojaan seksiskandaalissa

Presidentti Bill Clintonin kerrottiin perjantaina suunnittelevan lehdistötilaisuutta, jossa hän yrittäisi puhdistautua laajaa julkisuutta saaneista seksisyytöksistä. Vahvistamattomien tietojen mukaan lehdistötilaisuutta ei kuitenkaan aiottu pitää ainakaan vielä perjantaina.

-Amerikkalaiset haluavat selvästikin vastauksia tällaisiin kysymyksiin, ja presidentti haluaa olla tilaisuudessa vastaamaan niihin, selitti Valkoisen talon lehdistöpäällikkö Mike McCurry.

Clinton kiisti torstaina kahteenkin otteeseen, että hänellä olisi ollut seksisuhde Valkoisen talon avustajana pari vuotta sitten työskennelleeseen 24-vuotiaaseen Monica Lewinskyyn. Clinton kiisti niin ikään tiedot, joiden mukaan hän olisi kehottanut Lewinskyä antamaan vääriä tietoja suhteesta.

Lewinskyn asianajaja sanoi perjantaina, että juttua tutkiva erikoissyyttäjä Kenneth Starr oli kiristänyt Lewinskyä uhkaamalla sekoittaa juttuun myös Lewinskyn vanhemmat.

Uudet väitteet seksiskandaalista ovat Clintonille sitäkin vaarallisempia, koska hän on keväällä joutumassa oikeuteen toisen seksiskandaalin vuoksi. Tässä jutussa Paula Jones sanoo Clintonin ehdottaneen hänelle suuseksiä 1991, jolloin Clinton oli Arkansasin osavaltion kuvernööri.

Amerikkaiset aprikoivat

Mielipidekyselyjen mukaan 41 prosenttia amerikkalaisista pitää "todennäköisesti totena" tietoja, joiden mukaan Clintonilla oli seksisuhde Lewinskyyn. Noin 500 kysellystä 21 prosenttia epäili tiedon paikkansapitävyyttä. Sen sijaan kysymykseen siitä, oliko presidentti kehottanut Lewinskyä valehtelemaan, vastasi 27 prosenttia myöntävästi ja 27 prosenttia kieltävästi.

Amerikkalaisissa tiedotusvälineissä on ehditty jo väläyttämään sellaista mahdollisuutta, että Clinton joutuu jutun vuoksi valtakunnanoikeuteen. Perjantaina presidentti neuvonantajineen ilmeisestikin joutui keskustelemaan seksiskandaalista ja sen haittavaikutusten torjumisesta sen sijaan että olisi voinut keskittyä budjettiehdotukseen ja tiistaina pidettävään puheeseen kansankunnan tilasta.

Lewinskyn oli alun perin määrä esittää perjantaina lausunto Paula Jonesin nostamaan syytteeseen liittyen. Tuomioistuin siirsi kuitenkin torstaina lausunnon antamista toistaiseksi osapuolten kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen. Lewinskylle jää näin enemmän aikaa ratkaista, pysyykö hän aiemmassa valaehtoisessa lausunnossaan, jossa hän kiisti seksisuhteen Clintoniin.
(STT-Reuters-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.